1. travnja 2018. – Najveća globalna organizacija za promicanje zdravstvenog turizma – Global Health Travel CouncilGHTC, osnovana 2013. godine uzima Hravtsku kao ozbiljnu destinaciju zdravstvenog turizma što je potvrdila i izborom dr. Miljenka Bure, inače predsjednika Klastera zdravstvenog turizma Zagreba i dugogodišnjeg nositelja razvoja ove gospodarske grane, za potpredsjednika cijele organizacije.

Na održanoj godišnjoj skupštini u Antalyiji prošlog tjedna, u sklopu 2. svjetskog kongresa zdravlja i sporta Hestoreux koja ima snažnu podršku državnog vrha Turske, Dr. Miljenko Bura je na poziv osnivača i počasnog predsjednike organizacije g. Emina Cakmaka, predstavljao Klaster zdravstvenog turizma Zagreba. Tom prigodom izabran je za potpredsjednika te organizacije.

GHTC je najbrojnija svjetska organizacija za promicanje zdravstvenog turizma i unapređenje uvjeta ove rastuće grane u svim zemljama članicama, kojih je u ovom času 58.

Sa sjedištem u Abu Dhabiju, organizacija je značajno prisutna u certificiranju i reguliranju kriterija za izvrsnost usluge i uspješno brendiranje destinacija zdravstvenog turizma.

U pet godina postojanja, GHTC je donijela dvije deklaracije, a poznata je "Amanska" iz 2017.godine u kojoj je definirano 8 segmenata zdravstvenog turizma: medicinski, dentalni, spa, wellness, kulinarski, sportski, turizam za osobe s posebnim potrebama, turizam za starije osobe.

„Hrvatska je unatrag 10 godina uočena kao zagovaratelj potrebnog ujednačavanja kriterija reguliranja uvjeta zdravstvenog turizma, što je od neupitne važnosti. Drago mi je da smo prepoznati na internacionalnoj i svjetskoj razni i da ćemo imati podršku za daljnji razvoj zdravstvenog turizma u pravom smjeru.“, rekao je dr. Bura nakon povratka iz Turske.