Greenfield ili brownfield investicije u nove trendove u turizmu – medicinski wellness bazira se na preventivnim programima očuvanja zdravlja ili podizanja životne energije. Antistresne terapije, programi za kralježnicu, programi mršavljenja I poduke o zdravoj prehrani kao i business relax tretmani sve više postaju dio kulture življenja građana i privlače goste u destinaciju tijekom cijele godine. U odnosu na klasični, uobičajeni hotelski wellness, medicinski wellness bavi se u cijelosti potrebama određene osobe I postaje razlog dolaska u određenu destinaciju.

Preporučeni tretmani će svojim djelovanjem snažnije utjecati na očuvanje zdravlja ili ublažavanje kroničnih tegoba mogu biti smetnja u normalnoj svakodnevici. Dijelom je riječ i o hi-tech proizvodima koji pomoću sofisticirane elektronike individualno prepoznaju tip odgovarajućeg tretmana za pojedinu osobu i lako se implemeniraju u hotelske spa prostore. 
Proizvodi ovog tipa učestali su u Njemačkoj i Austriji, ali i u ostalim europskim zemljama od kojih dobivamo i upite za ovakve tretmane u našim hotelima.